«محمدعلی راسخ نیا» معلم ۴۰ سالهای بود که در همان روزهای نخست عاشورا فیلم مربوط به جان باختن او یکی از دردناکترین صحنههایی بود که در اینترنت منتشر شد. این فیلم مردی را نشان میداد که تمام صورتش پر از خون بود و مردم کنار جسد و صورت خونین او ایستاده بودند و برخی با شیون فریاد میزدند که او زنده است، اما محمد علی راسخنیا زنده نماند و تنها دو روز بعد به خانوادهاش زنگ زدند تا جسد را تحویل بگیرند.
بر اساس گزارشی که به تازگی دربارهی فعالیتهای «کمیتهی پیگیری امور آسیبدیدگان حوادث پس از انتخابات» منتشر شده است – کمیتهای که موسوی و کروبی و خاتمی تشکیل داده بودند تا به شناسایی و پیگیری وضعیت خانوادههای شهدا و مجروحان جنبش سبز رسیدگی کند – فعالیت این کمیته از نیمهی شهریورماه ۱۳۸۸ با ممانعت نهادهای امنیتی مواجه شد و بدین ترتیب چهار ماه بعد که راهپیمایی مسالمتآمیز مردم در عاشورای ۸۸ به خاک و خون کشیده شد، هیچ نهاد و گروهی وجود نداشت که بتواند سرنوشت کشتهها و آسیبدیدگان اعتراضات آن روز را پیگیری و یا از خانوادههای آنها دلجویی کند.
اکنون همسر محمدعلی راسخنیا که در عاشورای سال ۸۸ به دنبال حوادث پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشته شد، پس از گذشت نزدیک به دو سال از نحوهی کشته شدن و دفن همسرش صحبت میکند و یادآور میشود که او نیز مانند خانوادهی دهها قربانی دیگر سرکوبهای پس از انتخابات ریاستجمهوری دهم، در این مدت از طریق مراجع قانونی پیگیر پرونده قتل همسرش بوده و البته هنوز به جایی نرسیده است.
سخنان این زن داغدیده در شرایطی بیان میشود که به تازگی رئیس قوه قضاییه گفته بود در حوادث پس از انتخابات تنها یک نفر کشته شده است. این در حالی است که عباس جعفری دولت آبادی همان زمان در جمع خبرنگاران گفته بود: «هفت نفر در روز عاشورا کشته شدند، یک مورد اعلام شده با گلوله بوده که نیروی انتظامی رسما اعلام کرده هیچ گلولهای شلیک نکرده، و بقیه بر اثر برخورد جسم سخت و آسیبهای مشابه کشته شدهاند و دو مورد هم بر اثر گلولههای ساچمهای بوده که اساسا در اختیار نیروی انتظامی نیست.»
همسر «محمدعلی راسخ نیا» در مورد اینکه همسر کجا مورد اصابت قرار گرفت میگوید " دقیقا زیر پل حافظ بوده و وقتی این اتفاق رخ می دهد، موبایل همسرم می افتد که کسی با همان موبایل تماس می گیرد و به خانواده اطلاع می دهد. بعد از دو روز هم که خیلی مظلومانه او را جلوی چشم بچه های کوچکم در تاریکی دفن کردیم. خیلی زجرآور بود.
تا کنون خانواده ی پنج تن از کشته شدگان عاشورا به نام های علی موسوی حبیبی، مصطفی کریم بیگی، شهرام فرج زاده طارانی، شبنم سهرابی و مهدی فرهادی راد در مصاحبههایی که با جرس انجام دادهاند، کشته شدن اعضای خانواده خود با شلیک مستقیم گلوله و یا زیر گرفته شدن توسط خودروی نیروی انتظامی را مورد تایید قرار داده و در عین حال گفتهاند که تاکنون قاتلی به آنان معرفی نشده است.